Με τη συνδρομή της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας (Παράρτημα Κερκίνης) του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), υλοποιείται στο Σχολείο μας, σε όλες τις τάξεις, πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα «Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης: Ένας συναρπαστικός τόπος για την περιβαλλοντική εκπαίδευση».

Σκοπός του προγράμματος είναι τόσο η γνωριμία των μαθητών με τη πλούσια βιοποικιλότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής όσο και η απόκτηση στάσεων και συμπεριφορών, οι οποίες θα καλλιεργούν την οικολογική συνείδηση. Επίσης επιδιώκεται η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την ενασχόληση και ευαισθητοποίηση των μαθητών με θέματα σχετικά με την προστασία της
βιοποικιλότητας αλλά και εν γένει με θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και προστασίας από την κλιματική αλλαγή.

Στις συναντήσεις με τις υπευθύνους περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, οι μαθητές/τριες μαθαίνουν για το ιδιαίτερο από πλευράς βιοποικιλότητας περιβάλλον της Κερκίνης, προβληματίζονται για τη διαχείρισή του και δεσμεύονται ως ενεργοί πολίτες για τη διαφύλαξή του.

Το πρόγραμμα αποτελείται από οκτώ θεματικές ενότητες, οι οποίες παρουσιάζονται αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα. Πραγματοποιούνται παρουσιάσεις, οι οποίες συνοδεύονται από βιωματικές δραστηριότητες.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2023

Γνωριμία με την Κερκίνη μας!

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Πάπιες, χήνες στη σειρά!

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Ορεινοί Όγκοι του Εθνικού Πάρκου Λίμνης
Κερκίνης

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024

Φτιάξε μία αποικία πουλιών

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2024

Μετανάστευση ειδών ορνιθοπανίδας στο
Εθνικό Πάρκο

ΜΑΡΤΙΟΣ 2024

Απειλούμενα είδη στο Εθνικό Πάρκο

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024

Ο άνθρωπος στο Εθνικό Πάρκο

ΜΑΪΟΣ 2024

Τουρισμός στο Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης