Η Ημέρα της βάφλας

Στο μάθημα των Γερμανικών οι μαθητές/τριες χρησιμοποιούν όλες τους τις αισθήσεις για να προσεγγίσουν τη δεύτερη ξένη γλώσσα!

Το έθιμο της βάφλας – Waffeltag – πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου στη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Είναι ένα σουηδικό έθιμο που καθιερώθηκε και στις άλλες βόρειες χώρες της Ευρώπης, όπως στη Γερμανία, στο Βέλγιο, αλλά και στην Αυστρία και στο γερμανόφωνο τμήμα της Ελβετίας. Χώρα καταγωγής της βάφλας φαίνεται να είναι το Βελγιο . Έχει μακρά ιστορία και σύμφωνα με διάφορες πηγές υπήρχε ως γλυκό από τον 9ο αιώνα με διάφορες παραλλαγές στα υλικά του. 

Σήμερα είναι πολύ διαδεμένο και υπάρχουν διάφορες συνταγές που μπορεί κανείς να δοκιμάσει. Σας παραθέτουμε μία από αυτές. . Guten Appetit! Καλή σας όρεξη! 

Βάφλες – Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ ή μαγιά(1φακελάκι)
1-2 κ. σ. ζάχαρη
½ κ. γ. αλάτι
2 αυγά
1 και 2/3 φλιτζανιού γάλα
1/3 φλιτζανιού φυτικό λάδι
1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας

Διαδικασία: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά, με το γάλα, τα λάδι και τη βανίλια. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα με τα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε καλά, με τον αυγοδάρτη, να ομογενοποιηθούν. Λαδώνουμε ελαφρά και ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα. Ψήνουμε τις βάφλες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και τις σερβίρουμε ιδανικά ζεστές ή χλιαρές συνοδεύοντας με γαρνιτούρες της επιλογής μας. 

Με αφορμή την Ημέρα της Βάφλας, που γιορτάζεται στη Γερμανία, αλλά και στην Αυστρία και στο γερμανόφωνο τμήμα της Ελβετίας, οι μαθητές της Στ τάξης του Σχολείου μας έφτιαξαν τις δικές τους βάφλες και το σχολείο μύρισε …γερμανικό πρωινό!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress