Δράση με θέμα τη σπατάλη φαγητού, από εθελοντές του οργανισμού Praxis

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Γαλλικών και του κεφαλαίου που αφορά το φαγητό και τα τρόφιμα, καλέσαμε τον φορέα εθελοντών Praxis, για μια δράση σχετική με τη διατροφή. Σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα Οσπρίων  που γιορτάζεται παγκοσμίως στις 10 Φεβρουαρίου, οι εθελοντές οργάνωσαν για τους μαθητές/τριες της Ε τάξης, δραστηριότητες που αναφέρονταν στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα ασχολήθηκαν με τη σπατάλη φαγητού και τη συμβολή των οσπρίων στη διατήρηση της Αειφορίας. Στόχος της Unesco είναι η μείωση της σπατάλης φαγητού στο μισό ως το 2025.

Σημειώνουμε ότι στο Σχολείο μας ήρθαν 8 νέοι/ες από Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία και η υπεύθυνη του Praxis κ. Γεωργία Τσαούση. Ως εθελοντές του Praxis, οι νέοι αυτοί συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (ESC, European solidarity corps) και στο πρόγραμμα “MEDIART” και διοργανώνουν δράσεις με τις τοπικές σχολικές μονάδες παρουσιάζοντας και προωθώντας τους 17 Στόχους.


ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress