Μαθαίνουμε για τα συναισθήματα

Ναι! τα πρωτάκια και τα δευτεράκια μαθαίνουν για τα συναισθήματα στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων! Η εκπαίδευση στην αναγνώριση, την έκφραση και τη διαχείριση των συναισθημάτων θεωρείται πολύ σημαντική για τη συνολική ανάπτυξη των παιδιών.

Στη δράση αυτή, που αφορά τους μικρούς μαθητές/τριες των Α & Β τάξεων, μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια, τα παιδιά εκπαιδεύονται να αναγνωρίζουν τα διάφορα συναισθήματα, να τα εκφράζουν και να μάθουν να τα διαχειρίζονται. Με τη βοήθεια της καλεσμένης ψυχολόγου κ. Κυριακής Μπογιατζή, προσπαθούμε να διαμορφώσουμε στο Σχολείο ένα ανοικτό περιβάλλον όπου τα παιδιά να νιώθουν άνετα να μιλούν για τα συναισθήματά τους και να λαμβάνουν υποστήριξη όταν το χρειάζονται.

Η εκπαίδευση στα συναισθήματα συνδέεται με την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης, η οποία περιλαμβάνει την ικανότητα όχι μόνο να αναγνωρίζουμε, να κατανοούμε και να διαχειριζόμαστε τα δικά μας συναισθήματα αλλά και τα συναισθήματα των άλλων. Η ενίσχυση αυτών των δεξιοτήτων από την παιδική ηλικία έχει ευεργετική επίδραση στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού.


ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress